Dessa ingredienser förbränner fett

De flesta ämnen som förbränner fett ökar antingen adrenalin och noradrenalin eller höjer kroppstemperaturen. Men även fiskolja som inte är centralstimulerande har visat sig minska kroppsfettet.


dessa ingredienser förbränner fett

Koffein gör att fett som är lagrat i fettcellerna frigörs och skickar ut det till blodet. Där kan det då förbrännas.

Koffein

Koffein får kroppen att producera mer adrenalin och noradrenalin vilket påverkar lipolysen. Detta är en process där fettceller frigör fett som är lagrat i fettcellerna så att det blir möjligt för förbränning.

Eftersom koffein är uppiggande orkar du också träna hårdare och längre.

Grönt te-extrakt

Grönt te-extrakt hindrar ett visst enzym att bryta ner adrenalin.

På detta sätt kan adrenalin verka längre i kroppen vilket sätter i gång processen där fett frigörs från fettcellerna. Koffein och grönt te-extrakt ger tillsammans ännu större effekt.

Capsaicin

Capsaicin ökar den process som bildar kroppsvärme. När kroppen ska öka kroppstemperaturen så ökar aktiviteten hos ett visst protein. Dessa proteiner använder energi för att göra värme.

CLA + Fiskolja

CLA tillsammans med Omega 3 har visat sig fungera bra i kombination. CLA är en nyttig omega-6-fettsyra.

CLA och Omega 3 fungerar inte centralstimulerande så som koffein, grönt te eller capsaicin gör men har ändå visat sig ge en minskning av kroppsfettet. Dessutom har de andra bra hälsofördelar.

Exempelvis är fiskoljor bra för hjärnans utveckling, motverkar inflammation och sjukdomar, ökar insulinkänsligheten och minskar stresshormoner.